Digital hingstrunda 8-9 maj

Rådande restriktioner har dessvärre satt stopp för större sammankomster och där bland fysiska hingstrundor, något vi vet är väldigt populära evenemang. Därför kommer vi i år att arrangera en digital hingstrunda på hemsidan och vi hoppas att så många hingstar som möjligt vill delta! Den digitala hingstrundan kommer att hållas på hemsidan helgen den 8-9 maj 2021. Hingstarna ”visas” i bokstavsordning och filmerna släpps enligt ett tidsschema. Filmerna kommer att ligga tillgängliga att se för alla under en veckas tid, därefter är de endast tillgängliga för medlemmar i FNH. Evenemanget kommer att marknadsföras på hemsidan och Facebook.

Material Det går utmärkt att filma med en mobiltelefon! Tänk på att inte filma i motljus, utan den som filmar bör ha solen i ryggen. Vi tillåter inget pratande i filmerna. Vid prat, kommer ljudet i filmen plockas bort. Är filmerna längre än angiven maxlängd (se nedan) så kommer de klippas ned. Filmerna kommer att klippas ihop till en film på max 4 minuter och förses med hingstens namn och stamboksnummer. Det material vi har krav på är visning för hand. Det är däremot inget krav på att filma hingsten i arbete, det är frivilligt. För att delta i den digital hingstvisningen gäller även här att licensen är betald och hingsthållaren är medlem i FNH.

Materialet skickas till webred@nordsvensken.org, senast den 26 april 2021. För hingstar som blir godkända för avel på Grevagården gäller den 5 maj 2021. För frågor kring material, kontakta hemsidesansvarig Emma Norén på samma e-postadress eller mobil 0708-770558.

För hand Filma hingsten när den visas för hand i skritt och trav. Filma i liggande format och med hingstens sida mot kameran. Filma alltså inte framifrån! Filmlängd max 2 minuter. 

I arbete Filma hingsten i valfritt arbete. Filma i liggande format. Filmlängd max 2 minuter.

Varukorg
Rulla till toppen