Välj en sida

Möt Veronika och Spirit på EuroHorse

13 feb, 2020 | Evenemang

Den 20-23 februari är det åter dags för EuroHorse på Svenska Mässan i Göteborg. Givetvis är den nordsvenska brukshästen på plats och visar upp sig i paddockprogrammet och visningshage!

Veronika Johansson med sin Spirit kommer att representera den nordsvenska brukshästen. Spirit är en mörkbrun valack född 2003, uppfödd av Roger och Eivor Edvinsson i Forsheda. Spirit är e: Vikt 1907, u: Gull-Maj 22514, ue: Bonus 1844.

– Vi bor utanför Falköping med en annan nordsvensk Wilma och några Ullsvin, hundar och katter samt min sambo Mikael. Jag och Spirit har varit tillsammans i 16 år, fick honom som 6 mån föl i present av min sambo Mikael. Spirit är inkörd men det var ett tag sen han stod framför vagn, nu är det mest western som gäller och det har gått bra. Nu i höstas kom vi 3:a i ranchriding och 6:a i trail i Sveland Cupen som gick över hela Sverige. Vi har gjort mycket tillsammans. Senast va vi med på Sten Sture-slaget i Ulricehamn utklädda till 1500-tals kläder. Så vi är med på lite av varje tycker det är roligt å visa upp den nordsvenska å vad de kan göra, berättar Veronika.

Du kan se Veronika och Spirit i paddocken under följande tider:

Fredag 21/2 kl 14.30-15.00

Lördag 22/2 kl 10.30-11.00 och 17.30-18.00

Liknande inlägg

2020 – året som gått

2020 – året som gått

Här kommer en liten sammanställning i siffror över detta minst sakt ovanliga år! Avel Under 2020 hade 94 hingstar löst licens. Sammanlagt betäckes 442 nordsvenska ston och 17 ston av...

läs mer
Tekniska problem

Tekniska problem

ÅTGÄRDAT! Vi har för närvarande tekniska problem i vårat system för utskick av pass och arbetar med att lösa problemen så fort som möjligt. Hoppas att nu har överseende med detta.

läs mer

Lär dig mer!

Här kan du fördjupa dig om den nordsvenska brukshästen, dess ursprung och statistik om stamboken under åren som gått.

 Nordsvensk Brukshäst

Nordsvensk brukshäst - ett kulturarv

Den nordsvenska hästens ursprung

Avel

Statistik på betäckningar

Stamboken

Alla stamböcker

Stambokens nytta och betydelse

Antal stamboksförda ston och hingstar i fem årsintervall

Stostam

Stostammar

Vad är en stostam?

Hingstlinjer

Nordsvenska hingstlinjer/grenar

Premiering

Hästpremiernigsnämnden förr i tiden