Svenskt Mästerskap för Nordsvenska Brukshästar

Den 18-20 september 2020 hålls Svenskt mästerskap för Nordsvenska Brukshästar på Kils Hästcenter Hannäs. Grenarna för detta året är i ridning – dressyr och hoppning samt sportkörning – dressyr och precision. 

Det är nu andra året SM för Nordsvenska Brukshästar arrangeras och i år kommer grenarna att vara ridning – dressyr, och hoppning samt sportkörning – dressyr och precision. TR från Svenska Ridsportförbundet gäller för utrustning med mera men däremot har vi slopat kravet på Grönt kort och licens.

Ditt kvalresultat ska vara från SvRFs befintliga tävlingar, klubbtävlingar eller pay and ride/drive. Kravet är att tävlingen döms av godkänd domare i dressyr och att banbyggaren är godkänd för precisionskörning och hoppning. Kvalet ska göras av samma ekipage som sedan ska tävla SM.

Specialpriser kommer delas ut till ryttare/kuskar under 21 år. Kval och final sker dock enligt samma regler som övriga ekipage.

Samma ryttare/kusk får starta max 2 hästar per disciplin. Hästarna får endast göra en start per disciplin.

Medlemskap i Föreningen nordsvenska hästen krävs för start i SM. Hästen skall vara registrerad i grundstambok 1 och inneha pass. Anmälningsavgift på 400 kr/gren samt ev kostnad för uppstallning.

Stort tack till er som sponsrar SM 2020!

Tillfälliga tävlingsregler under Covid-19

Under Svenskt Mästerskap för Nordsvenska Brukshästar följer vi Svenska Ridsportförbundets regler för tävlingar inom nuvarande restriktioner.

Syftet med de tillfälliga tävlingsreglerna är att ge förutsättningar för att genomföra ridsporttävlingar på ett så säkert sätt att smittspridning minimeras, samtidigt som de sportsliga villkoren för tävling upprätthålls.

I och med att tävlingar tillåts med restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten har Svenska Ridsportförbundet beslutat om tillfälliga tävlingsregler, vilka gäller tills vidare under coronapandemin.

Tävlingsreglerna är utarbetade av Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse, Tävlingssektion, kansli och grenkommittéer i samråd. De beslutades av Tävlingssektionen 2020-06-16 och fastställdes av förbundsstyrelsen 2020-06-24.

Tillfälliga tävlingsregler under Covid-19

 SM 2020 i media

Media som har uppmärksammat SM för Nordsvenska Brukshästar.

SVT Värmland
P4 Värmland
Hippson

i Proposition 2020

Propositionen för SM 2020

Klasser och program
Körning
Dressyr – Svensk Lätt nr 2

Ridning
Dressyr – Lätt B:2 2016 och Lätt B:3 2019

 Kontakt

Anläggningen
Kils Hästcenter Hannäs
Hannäsudden
665 91 Kil
http://www.hastcenterhannas.se

Anmälan
Jonas Nordlund
Backfors 56
916 93 Bjurholm
mobil 070-282 71 46
e-post jonas@backforsgard.se

Sponsring
Christina Allansdotter
mobil 070-740 03 90

Jonas Nordlund
mobil 070-282 71 46

Material och loggor från sponsorer skickas till Emma Norén, e-post pr@nordsvensken.org

Pressansvarig
Emma Norén
mobil 0708-77 05 58
e-post pr@nordsvensken.org

Share This