Välj en sida

Ansök till Grundprogrammet och ledarskapsutbildning 2021

7 feb, 2021 | FNH Ungdom

 Är du mellan 15–20 år och nyfiken på att lära dig mer om ledarskap, föreningar och organisationer? Då har du chansen att via Svenska Hästavelsförbundet ansöka till Grundprogrammet och ledarskapsutbildning 2021, som är en utbildning inom HUL, Hästnäringens Unga Ledare. 

Det är en möjlighet för dig att utvecklas inom ledarskap och få kunskap om andra föreningar och organisationer inom hästnäringen och du får chans till ett brett nätverk med andra unga och engagerade. Kunskapen om andra organisationer är viktigt för ett väl fungerande närverk och ökar förståelsen för gemensamma frågor inom hästnäringen. 

Ansökan skickas till petra@svehast.se senast den 12/2. Ange namn, ålder och ev förening. Besked om antagning och information om utbildningen lämnas den 15/2. 

Anmäl ditt intresse redan idag! 

Efter slutförd kurs har du goda grundkunskaper för att söka vidare till HUL. 

Utbildningen genomförs under 2021 med tre digitala träffar á 2,5 timmar vardera. Mellan träffarna arbetar deltagarna med olika uppgifter såsom t ex analys av det egna förbundets ungdomsverksamhet, ledarskapsfrågor etc. 

Träff 1 1 mars 18:00 – 20:30 

Träff 2 15 mars 18:00 – 20:30 

Träff 3 22 mars 18:00 – 20:30 

>> Ladda ner inbjudan som pdf

Ta chansen att träffa nya vänner, lära dig mer om hästnäringen och utöka ditt nätverk! 

 HUL Grundprogram är ett projekt inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) som finansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2019 har HNS avsatt närmare 5 miljoner kronor för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp. Läs mer om HNS på www.hastnaringen.se 

Liknande inlägg

Katalog till avelsvärdering på Gotland

Katalog till avelsvärdering på Gotland

Den 6-7 mars 2021 är det avelsvärdering för hingstar på Gotland. Sex nordsvenska hingstar är anmälda för avelsvärdering och en för sundhetskontroll. Katalog för arrangemanget finns att ladda ner nu!...

läs mer

Lär dig mer!

Här kan du fördjupa dig om den nordsvenska brukshästen, dess ursprung och statistik om stamboken under åren som gått.

 Nordsvensk Brukshäst

Nordsvensk brukshäst - ett kulturarv

Den nordsvenska hästens ursprung

Avel

Statistik på betäckningar

Stamboken

Alla stamböcker

Stambokens nytta och betydelse

Antal stamboksförda ston och hingstar i fem årsintervall

Stostam

Stostammar

Vad är en stostam?

Hingstlinjer

Nordsvenska hingstlinjer/grenar

Premiering

Hästpremiernigsnämnden förr i tiden