EU-projekt

Unghingstprojekt. 

Jordbruksverket har beviljat ett projekt gällande körutbildning av hingstar av raserna ardenner, gotlandsruss och nordsvensk brukshäst. Utbildningen löper över en fyraårsperiod, för att kunna ge hingstarna en väl genomtänkt och beprövad grund i körning, där varje steg är anpassat till hingstens ålder. Det finns möjlighet att ansluta sig till projektet ända fram till slutprovet som görs vid 4 års ålder, men det går också att ansluta sig redan på hösten när hingsten är föl.


Föreningen Nordsvenska Hästens Kompetensutvecklings- och informationsprojekt.Föreningen Nordsvenska Hästen har sökt och beviljats stöd från Jordbruksverkets landsbygdsprogram som i sin tur finansieras från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Stödet avser FNHs Kompetensutvecklings- och informationsprojekt och gäller för delfinansiering av utgivning av Riksstambok band, delfinansiering av Avelskonferensen och delfinansiering av utgivning av medlemstidning under. Stöd har beviljats i begränsad omfattning.

Fölstöd för föl födda 2022. Projektbidrag har sökts och beviljats för föl födda 2022. Genom projektet ges ekonomiskt stöd till ägare av föl födda 2022 av raserna NSV, svensk Ardenner och Gotlandsruss. Stöd till projektet ges från Jordbruksverkets landsbygdsprogram 2021 – 2024 som i sin tur delfinansieras från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Fölbidrag 2022

Utbetalning av fölbidrag för 2022 är avklarad. Mellan den 23-25 juni 2023 utbetalades samtliga fölbidrag…

Varukorg
Rulla till toppen