Nytt år nya aktiviteter

Bild på hästen Asta som äter hö i skogen.

FNH Uppland drar igång ett nytt verksamhetsår med olika aktiviteter, allt från unghästträff till träning inför Skogs-DM och en kurs i brukskörning som erfarne Kenneth Berglind arrangerar. Här kommer en samlad lista på datum för några av de kommande aktiviteterna under vinter och vår som också har varit med i pappersbladet Urmulen.

6 januari tömkörning med Ove Stenson som tidigare annonserats i Urmulen är inställd. Håll utkik här för fler tillfällen senare i vinter/vår.

Lördag 13 januari Unghästträff i Faringe hemma hos Cecilia och Dick. Vi hjälps åt med lite av varje. Anmälan: Cecilia på telefon 070-326 10 85 eller mejla cecilia.hamilton@telia.com

Länk till adress på hitta.se

Söndag 21 januari Första träff för stambokskoll med och hemma hos Sören Johansson, den 21 januari klockan 15.00. Anmälan: Cecilia på telefon 070-326 10 85 eller mejla cecilia.hamilton@telia.com så får du mer information via en särskild sms-grupp.

Länk till Sörens adress på hitta.se

Söndag 11 februari Skogsdag i Morkarla för träning av egen häst i skogskörning eller social samvaro vid elden. Ta med kaffekorgen. Föreningen och Sören bjuder på korv. Anmälan: Bosse på telefon 070-536 37 45 om du kommer med häst, annars är det bara att komma.

Länk till Bosses adress på hitta.se

Söndag 18 februari Träning inför Skogs-DM, Tunaborg, Dalby. Mer information och anmälan: Elisabet på telefon 070-274 23 33

Söndag 3 mars Skogs-DM, Tunaborg, Dalby. Mer information och anmälan Elisabet, se ovan.

Fredag 8 mars Årsmöte, särskild kallelse finns i tidningen Urmulen som ska ha kommit i din brevlåda. Plats Gåvsta församlingshem, Rasbo. Från klockan 18.00 finns det kaffe och macka, klockan 18.30 pratar Cecilia Müller om foder och utfodring. Cecilia är en av Sveriges främsta auktoriteter på området, hon vet allt som är värt att veta om foder. Därefter, cirka klockan 19.30, hålls årsmötesförhandlingar och efter det blir det utdelning av diverse förtjänsttecken samt stipendier möjliggjorda av Hushållningssällskapet Uppsala län.

Lördag 16 mars Start för nybörjarkurs i brukskörning under ledning av Kenneth Berglind. Läs mer om kursen i Urmulen eller i särskilt inlägg här på hemsidan som kommer när mer information finns. Kursen är vid tre olika tillfällen, 20 april och 26 maj med olika teman varje gång och med fokus på den teoretiska delen av brukskörningen, inte praktisk körning. Mer information Kenneth Berglind telefon 073-088 74 08.

Fredag 22 mars till söndag 24 mars Avelsvärdering för hingstar på Grevagården. Fredag: Treåriga russ och ardenner, även bruksprov för dessa; lördag: 4-åriga och äldre hingstar samt bruksprov för nordsvenskar; söndag: 3-åriga nordsvenskar samt sundhetsvisning nordsvensk och ardenner. Anmälan senast 1 februari i Blå basen.

Länk till anmälan till avelsvärdering hingstar här.
Läs mer information om avelsvärderingen här.

I vår datum ej satt Lars-Åke Johansson från Ryasjö Hästgård som höll en körkurs hösten 2023 här i FNH Upplands distrikt, kommer tillbaka under våren med en kurs i hantering och körning. Datum inte riktigt spikat, men temat blir den här gången unghäst. Mer information kommer här på hemsidan så håll utkik.

Varukorg
Rulla till toppen