Vince sparar till en egen nordsvensk

Jag skriver några rader rader till er för att berätta lite om vår son Vince 7 år som sedan ett tag tillbaka är medlem i Föreningen Nordsvenska Hästen. 

Vince har alltid varit hästintresserad precis som sin farfar Sven-Erik johansson. Tyvärr gick Vince farfar Sven-Erik Johansson bort 2014 då Vince bara var ett halvår. Sven-Erik var under hela sitt liv engagerad i hästhållning och var även med och grundade Dalslandskuskarna som var ett körsällskap med olika slags körhästar som grundades 1989 och värnade om att bevara en gammal tradition.  Den sista hästen som Sven-Erik hade och som var en uppskattad vän var den nordsvenska valacken Bellman 22-98-5119 e. Vasall 1913 u. Bella 22545. 

Vince började tidigt visa ett intresse för hästar och har alltid haft hästar i sin nära omgivning främst på farmor och farfars gård. Han fick upp ögonen för den nordsvenska rasen för ett drygt år sedan då han var hos Marianne Broberg på Balltorp och har sedan dess varit frälst av dessa fantastiska hästar. Största delen av Vince fritid spenderar han tillsammans med hästar på olika sätt. Vince har en burk med pengar hemma där han sparar till en egen nordsvensk. 

Nu är hans ambition att lära sig att köra häst själv och kunna köpa en egen Nordsvensk precis som sin farfar. Han har under året som gått flitigt besökt Marianne för att få umgås med nordsvenskarna samt vara med under olika typer av körning. Vince ser nu fram emot att få delta på föreningen ungdomsläger men får vänta ett par år då han fortfarande är för ung. 

I julklapp önskade sig Vince böcker om brukskörning vilket var en utmaning att hitta. Vince tittar ofta i hingstkatalogen och har redan sett ut en lämplig kandidat till sitt framtida föl. 

På bilden där Vince kör Tilja 23897 e. Orm 1861  u. Donna 23344 samt fölet Bela-Bell f. 2020  e. Bjh Bele 2087 och hans lillebror Julian rider är även nordsvensken MiraBella 22-17-0026 e. Rolex 1937 u. Miramo 23732.

Varukorg
Rulla till toppen