Snart startar FNHs digitala hingstrundan!

Idag klockan 10.00 drar vi igång Föreningen Nordsvenska Hästens digitala hingstrunda för 2021 här på hemsidan! Totalt medverkar 40 hingstar. De visas i alfabetisk ordning och vi släpper de första 20 idag och resterande 20 i morgon. Filmerna släpps med 5 minuters mellanrum.

Under varje film hittar ni länk till hingstens sida i det digital hingstregistret. Här hittar ni mer information om hingsten. Exempelvis far, mor och morfar. Hingstens mått. Vilken hingstlinje, stostam och stambok den är införd i. Även kontaktuppgifter till ägare/station. Och så bilder på hingsten givetvis.

I hingstkatalogen hittar du ännu mer info om hingsten! Stamtavla i fyra led bakåt. Exteriört omdöme och poäng, bruksprovspoäng för de hingstar som är stamboksförda. Och så betäckningsstatestik. Årets nygodkända hingstar är däremot inte med i katalogen då den trycktes innan avelsvärderingarna genomförts. Men så fort avelsvärderingsbevisen är klara på alla de som godkänts i år kommer en pdf-fil med deras sidor att finnas här på hemsidan att ladda ner, skriva ut och blada i sin katalog för att få den så komplett som möjligt!

Går du i avelstankar, eller bara vill ha en snygg stamtavla på din häst att hänga i stallet så kan jag rekommendera att ni laddar ner och fyller i FNHs stamtavla. Den går att fylla i via datorn om man inte vill skriva för hand. Bra va!?

Ladda med något gott att fika, sätt dig bekvämt och surfa in på https://nordsvensken.org/category/digital-hingstrunda/ för klockan 10.00 idag drar FNHs digitala hingstrunda igång!

Varukorg
Rulla till toppen