Nordsvenskar till salu

Vill du ha din hästannons här?
Skicka ett mail med info och en bild eller två till webred@nordsvensken-org

************************************************

Greta
född 2019-05-14 hos Jan och Stina Rudérus, Väse (Pass: Väsegreta 22-19-0066; e. Glomstadsgutten 1975; u. Selims Trine 23666).

Körd vid sidan av mamma Trine. Tömkörning påbörjad utan problem. Kan stå uppställd på stallgången, lätt att lyfta benen vid kratsning av hovarna, regelbundet verkad och vaccinerad. Är orädd vid hantering och har inte visat några tecken på att vara rädd om bakben eller andra kroppsdelar. Är naturligtvis avvand och skild ifrån mamma Trine men är lite orutinerad på att gå ifrån de andra hästarna i stallet. Lättlastad och körd i transport utan problem. Pigg och intresserad men något ouppfostrad så här långt.

Köparen ska vara intresserad av att i första hand utbilda Greta till körhäst men hon förväntas naturligtvis bli mångsidigt hanterad efter sin förmåga. Pris diskuteras med seriös intressent.

Upplysningar: Jan Rudérus 070-331 83 22 eller e-post jan@ruderus.se

Greta

************************************************

VICTORY är född 19/5 2019 e.Bonzo 2011 u.Vittja 23941 e.Tofte 1938
Han är mjuk och mysig men har också en känslighet som jag gillar. 
Vittja o Bonzo är AB premierade. Hans mormor är elitsto. Så han har en helt fantastisk stam.
Victory har körts bredvid mamma. Han är lugn o stabil i temperamentet. 
Han är van att bli uppbunden, bli borstad, lyfta hovarna o bli ledd. 
Han är verkad, avmaskad, vaccinerad, chippad och har pass.
Maila eller ring gärna för mer info!
Linda Hultberg 070-5417855, lindajohaneson@gmail 

VICTORY
VICTORY

***********************************************

Timra 22-16-0023

Sto, född 2016 e. Thrim 1957, u. Tindra 23762 ue. Obelisk 1857

Litet, nätt sto söker en trygg och lugn ”människa/ägare” som vill hjälpa henne vidare till att bli en bra kör- och ridhäst.

Timra är under inkörning och allt kring inkörningen har gått bra så här långt. Timra är bekväm med sele, redskap, annan utrustning och oljud/skrammel kring henne när hon är i en miljö som hon känner sig trygg i. Hon är körd med linor och skaklar, har harvat en del på ridbanan och är körd med kälke och lite med rockard. Hon är körd i ”par” med andra hästar, dvs gått vid sidan med egna tömmar men utan att dra vagnen, vilket går bra.  Hon har haft sadel på utan problem och gått med som handhäst vid ridturer, även sutten på vid enstaka tillfällen utan problem. Hon behöver mycket träning i nya miljöer och på att vara själv i den miljön tillsammans med en trygg ledare. Hon kan bli osäker när hon hamnar i nya situationer och på nya platser. 

Låter detta intressant kontakta Katarina Rosén (ägare) på 070-531 78 34 eller Lena Casselbrant (som har Timra på inkörning) på 070-289 55 92.

Pris diskuteras med seriösa spekulanter.

Timra
Timra

***************************************************