Lite info angående pass

Det flesta har nu fått ta del av förra årets betäckningar, alla betäckningar resulterar tyvärr inte i föl men resultatet ska ändå rapporteras till både hingsthållaren och föreningen. Detta går att göra både via post eller via SHs hemsida http://blabasen.se/sh/sto/Sto

Det är viktigt att ni anger rätt datum för ert föl födelse, tyvärr är det vanligt att flera olika datum anges på olika ställen i kedjan med rapportering och ansökan om pass. Många som inte fått något föl utan stoet gått gall, kastat eller annat rapporteras inte heller in direkt från stoägarna, var vänlig och gör detta så vi snabbt får så kompletta uppgifter vi kan i blå basen. 

För mig som registrator tar det onödigt med tid då dessa till synes små saker ska göras samtidigt som det är högsäsong för pass och rapportering från hingsthållarna.

Vänta inte för länge med att skicka in pappren på era föl men kom ihåg att skicka kompletta handlingar, det som ska med är:

-Betäckningsrapport alt registreringsansökan (läs på era papper vad de har för funktion)

-Signalementsbeskrivning

-Chipmärkningsrapport

-Tagelprov

-Chipetiketter

-Ev dna test om stoet betäckts med mer än en hingst den säsongen

Kontrollera även att det är ni som står som ägare på stoet, gör annars en ägarändring på henne först, om ni lånat ett sto för att ta föl finns en blankett på hemsida som heter överlåtelse av uppfödarskap att använda. Kom ihåg att ev ägarändringar på fölet görs i efterhand. 

Vid ej kompletta handlingar läggs en avgift för detta på passavgiften

Då postgången inte fungerar som man önskar alla gånger är det bra om ni anger mitt mobilnummer då ni skickar ansökan rekommenderat, jag får då en avisering via appen ifall pappersavierna inte kommer fram

Hälsningar Anna-Caisa Lindbäck

FNH:s registratur

Storvägen 66

952 04 Pålänge

Tfn 070-780 58 00

Varukorg
Rulla till toppen