Klöverdam delar ut miljöpris till Järva Trädvårdscenter

Föreningen Nordsvenska Hästen gratulerar Järva Trädvårdscenter AB till Klöverdams miljöpris!

Klöverdam är en avdelning i Centerkvinnorna i Stockholms län som arbetar för jämställdhet, företagsamhet och en hållbar miljö. Sedan 2012 har Klöverdam i samband med Världsmiljödagen den 5 juni delat ut ett miljöpris till en kvinna som driver företag med miljöengagemang i Stockholms län. 

Förra veckan delade Klöverdam traditionsenligt ut priset och årets vinnare är Annelie Sjödin som driver Järva TrädvårdsCenter AB. Motiveringen löd:

Sedan starten år 2012 har Järva trädvårdscenter arbetat med naturen i fokus och arbetar nu främst med naturvård med hjälp av hästkraft. Tankesättet ”med naturen och inte emot” beskriver deras arbete och inom företaget finns en stor kunskap inom flora och växtlighet. För miljön och naturens framtid tilldelar Klöverdam 2020 års miljöpris till Järva trädvårdscenter.

– Jag är oerhört tacksam, stolt och glad naturligtvis. Dels för att ni väljer att uppmärksamma kvinnligt företagande, särskilt i en mansdominerad bransch, men framförallt för att ni uppmärksammar miljövården och miljlötänket, nämligen att vi värnar om att jobba för en biologisk mångfald, säger Annelie Sjödin.

På plats i Upplands Väsby för att dela ut priset var delar av Klöverdams styrelse tillika kommunpolitiker för Centerpartiet, medlemmar av Klöverdam, samt riksdagsledamot Alireza Akhondi.

– Att på världsmiljödagen få vara med och uppvakta en fantastisk driven företagare som dagligen gör sitt för att hålla vårt vackra landskap öppet och tillgängligt, är för mig en ära. Att hon dessutom som en av få kvinnor i en mansdominerad bransch gör det med bravur gör detta än mer glädjande, säger Alireza Akhondi.

Under prisutdelningen fick vi ta del av hur det är att vara kvinnlig företagare i en mansdominerad bransch. Det är uppenbart att kvinnliga företagare som Annelie Sjödin spelar en viktig roll som förebilder, och hon lyckas dessutom visa på att företagande och hänsyn till miljön kan gå hand i hand. 

– Det var otroligt givande att träffa Annelie Sjödin och att ta del av företagets arbete med naturvård genom hästkraft som skapar en hållbar, vacker natur som samtidigt gynnar den biologiska mångfalden. Återigen, stort grattis Annelie och JärvaTrädvårdscenter, säger Lovisa Kronsporre, ordförande i Klöverdam.

Hela prisutdelningen finns här: https://www.facebook.com/watch/?v=257276595330506

Varukorg
Rulla till toppen