Välj en sida

Klöverdam delar ut miljöpris till Järva Trädvårdscenter

11 jun, 2020 | Riks

Föreningen Nordsvenska Hästen gratulerar Järva Trädvårdscenter AB till Klöverdams miljöpris!

Klöverdam är en avdelning i Centerkvinnorna i Stockholms län som arbetar för jämställdhet, företagsamhet och en hållbar miljö. Sedan 2012 har Klöverdam i samband med Världsmiljödagen den 5 juni delat ut ett miljöpris till en kvinna som driver företag med miljöengagemang i Stockholms län. 

Förra veckan delade Klöverdam traditionsenligt ut priset och årets vinnare är Annelie Sjödin som driver Järva TrädvårdsCenter AB. Motiveringen löd:

Sedan starten år 2012 har Järva trädvårdscenter arbetat med naturen i fokus och arbetar nu främst med naturvård med hjälp av hästkraft. Tankesättet ”med naturen och inte emot” beskriver deras arbete och inom företaget finns en stor kunskap inom flora och växtlighet. För miljön och naturens framtid tilldelar Klöverdam 2020 års miljöpris till Järva trädvårdscenter.

– Jag är oerhört tacksam, stolt och glad naturligtvis. Dels för att ni väljer att uppmärksamma kvinnligt företagande, särskilt i en mansdominerad bransch, men framförallt för att ni uppmärksammar miljövården och miljlötänket, nämligen att vi värnar om att jobba för en biologisk mångfald, säger Annelie Sjödin.

På plats i Upplands Väsby för att dela ut priset var delar av Klöverdams styrelse tillika kommunpolitiker för Centerpartiet, medlemmar av Klöverdam, samt riksdagsledamot Alireza Akhondi.

– Att på världsmiljödagen få vara med och uppvakta en fantastisk driven företagare som dagligen gör sitt för att hålla vårt vackra landskap öppet och tillgängligt, är för mig en ära. Att hon dessutom som en av få kvinnor i en mansdominerad bransch gör det med bravur gör detta än mer glädjande, säger Alireza Akhondi.

Under prisutdelningen fick vi ta del av hur det är att vara kvinnlig företagare i en mansdominerad bransch. Det är uppenbart att kvinnliga företagare som Annelie Sjödin spelar en viktig roll som förebilder, och hon lyckas dessutom visa på att företagande och hänsyn till miljön kan gå hand i hand. 

– Det var otroligt givande att träffa Annelie Sjödin och att ta del av företagets arbete med naturvård genom hästkraft som skapar en hållbar, vacker natur som samtidigt gynnar den biologiska mångfalden. Återigen, stort grattis Annelie och JärvaTrädvårdscenter, säger Lovisa Kronsporre, ordförande i Klöverdam.

Hela prisutdelningen finns här: https://www.facebook.com/watch/?v=257276595330506

Liknande inlägg

2020 – året som gått

2020 – året som gått

Här kommer en liten sammanställning i siffror över detta minst sakt ovanliga år! Avel Under 2020 hade 94 hingstar löst licens. Sammanlagt betäckes 442 nordsvenska ston och 17 ston av...

läs mer
Tekniska problem

Tekniska problem

ÅTGÄRDAT! Vi har för närvarande tekniska problem i vårat system för utskick av pass och arbetar med att lösa problemen så fort som möjligt. Hoppas att nu har överseende med detta.

läs mer

Lär dig mer!

Här kan du fördjupa dig om den nordsvenska brukshästen, dess ursprung och statistik om stamboken under åren som gått.

 Nordsvensk Brukshäst

Nordsvensk brukshäst - ett kulturarv

Den nordsvenska hästens ursprung

Avel

Statistik på betäckningar

Stamboken

Alla stamböcker

Stambokens nytta och betydelse

Antal stamboksförda ston och hingstar i fem årsintervall

Stostam

Stostammar

Vad är en stostam?

Hingstlinjer

Nordsvenska hingstlinjer/grenar

Premiering

Hästpremiernigsnämnden förr i tiden