Välj en sida

Inbjudan till digital föreläsning om att visa häst för hand

11 feb, 2021 | FNH Ungdom

 Svenska Hästavelsförbundet bjuder in till digital föreläsning om att visa häst vid hand på premiering eller utställning.  Lördagen den 27/2 kl 10.00-12.00. 

 Vill du få tips och råd om hur du bäst visar upp din häst? Hur själva bedömningen går till, vad domaren tittar på, hur du förbereder dig själv och din häst? Hur kan man tävla i visningsklass? Vad är egentligen syftet med en utställning och sommarpremiering? 

Efter succén med den digitala visningstävlingen vi genomförde i december 2020 kommer här nu en möjlighet att fördjupa sin kunskap ytterligare om konsten att visa häst vid hand. 

För dig som är upp till 26 år erbjuder vi nu en digital föreläsning med uppfödare, exteriördomare och veterinär Helena Kättström. 

Föreläsningen sker via Teams, en länk skickas ut dagarna innan via mail. Teams fungerar bäst på dator, men även surfplatta och telefon kan användas. 

Ni kan sitta flera vid samma dator om fler i familjen eller kompisar också vill vara med. Redovisa gärna antal personer som är intresserade vid anmälan! 

Ladda ner inbjudan här

Liknande inlägg

Katalog till avelsvärdering på Gotland

Katalog till avelsvärdering på Gotland

Den 6-7 mars 2021 är det avelsvärdering för hingstar på Gotland. Sex nordsvenska hingstar är anmälda för avelsvärdering och en för sundhetskontroll. Katalog för arrangemanget finns att ladda ner nu!...

läs mer

Lär dig mer!

Här kan du fördjupa dig om den nordsvenska brukshästen, dess ursprung och statistik om stamboken under åren som gått.

 Nordsvensk Brukshäst

Nordsvensk brukshäst - ett kulturarv

Den nordsvenska hästens ursprung

Avel

Statistik på betäckningar

Stamboken

Alla stamböcker

Stambokens nytta och betydelse

Antal stamboksförda ston och hingstar i fem årsintervall

Stostam

Stostammar

Vad är en stostam?

Hingstlinjer

Nordsvenska hingstlinjer/grenar

Premiering

Hästpremiernigsnämnden förr i tiden