Håll smittorna borta!

Nu när vi samlas på Grevagården, hästar och människor, så gäller det att var och en tar sitt ansvar för att minska risken för smittspridning. Det gäller både folk och fä. 
När coronaviruset tar upp mycket nyhetsplats är det förstås väl känt att den som vet med sig att den kan tänkas bära smitta stannar hemma. På plats gäller att inte vara onödigt närgångna med varandra, och att hålla en god handhygien. Detta ska tas på allvar. Tvål och vatten och handsprit.
För hästarnas del är det så att smittor alltid snurrar runt ute i landet. Störst risk att träffa på smitta har den som rör sig bland tävlande hästar och nya importer. Det gäller influensa, kvarka, abortvirus med flera sjukdomar. Det gäller för hästägare att ha ett sunt smittskyddstänk för att minska risken att drabbas. Hästen bör vaccineras mot influensa. Mot de övriga finns idag inget riktigt bra vaccin.
Den som kommer med häst till Grevagården ska skriva på hästägarförsäkran vid ankomst. Med denna underskrift intygas på heder och samvete att hästen inte har haft kontakt med smitta under minst tre veckor. Det är hästägarens ansvar att se till att hästen är vaccinerad mot influensa, detta är inte obligatoriskt men en god idé. 
Väl mött!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen