Digital hingstrunda 2022

Förra årets digitala hingstrunda blev mycket uppskattad och önskemål om att göra det igen fanns. Så nu kör vi även i år och vi hoppas att så många hingstar som möjligt vill delta! Den digitala hingstrundan kommer att hållas på hemsidan helgen den 2 april och 30 april 2022.

Hingstarna ”visas” i bokstavsordning och filmerna släpps enligt ett tidsschema. Evenemanget kommer att marknadsföras på hemsidan och Facebook. I år blir det två digitala hingstrundor – en den 2 april för redan stamboksförda hingstar och sedan en uppföljande den 30 april för de hingstar som stamboksförs eller godkänns som 3-åring vid årets avelsvärderingar.

Material Det går utmärkt att filma med en mobiltelefon! Tänk på att inte filma i motljus, utan den som filmar bör ha solen i ryggen. Vi tillåter inget pratande i filmerna. Vid prat, kommer ljudet i filmen plockas bort. Är filmerna längre än angiven maxlängd (se nedan) så kommer de klippas ned. Filmerna kommer att klippas ihop till en film på max 4 minuter och förses med hingstens namn och stamboksnummer. Det material vi har krav på är visning för hand. Det är däremot inget krav på att filma hingsten i arbete, det är frivilligt. För att delta i den digital hingstvisningen gäller även här att licensen är betald och hingsthållaren är medlem i FNH.

Materialet skickas till webred@nordsvensken.org alternativt via fildelningstjänst som Wetransfer, Sprend, DropBox eller Google. För frågor kring material, kontakta hemsidesansvarig Emma Norén på samma e-postadress eller mobil 0708-770558.

Sista datum För redan stamboksförda hingstar till den digitala hingstrundan 2 april lämnas material senast den 20 mars 2022. För hingstar som blir godkända för avel på Gotland, Grevagården, Wången eller Luleå gäller den sista inlämning den 20 april (25 april för de som godkänns i Luleå) 2022. 

För hand Filma hingsten när den visas för hand i skritt och trav. Filma i liggande format och med hingstens sida mot kameran. Filma alltså inte framifrån! Filmlängd max 2 minuter. 

I arbete Filma hingsten i valfritt arbete. Filma i liggande format. Filmlängd max 2 minuter. 

Alla deltagande hingstar i den Digitala Hingstrundan 2021 finns att se på föreningens YouTube-kanal.

Varukorg
Rulla till toppen