hits counter
FNH_logga.png                                                             
 
Hem Föreningen EU-projekt Distrikt Avel Registrering Hingstar Ston KBI/FKP Utmärkelser PR/Info allmänt FNH-Ungdom Distriktsaktiviteter Utbildningar Forskning Hästannonser Kontakt Länkar Kalendarium Hästdagar

Utbildningar


Nu är det klart – kuskutbildningen till Wången!

Tagel-och-Malinda-2-foto-Ulla-Waenseth-520x230.jpg

Tagel  och Malinda 2 - foto Ulla Wänseth

Wången startar en ny yrkeshögskoleutbildning från höstterminen 2017 med 10 utbildningsplatser. Myndigheten för yrkeshögskolan har beviljat ansökan om en kuskutbildning i brukshästkörning.

– Det här är fantastiskt roligt! Branschen har varit mycket positiv hela tiden och vi har arbetat hårt för att få till stånd en hållbar ansökan och ett attraktivt upplägg. Det här är ett kvitto på att vi har lyckats, säger Eva-Lena Blom, utbildningschef Wången AB.

Wångens historiska koppling till den nordsvenska brukshästen är välkänt. Under större delen av 1900-talet vallfärdade hästintresserade till de årliga hingstpremieringarna och uppfödningen av nordsvenska brukshingstar var omfattande. Utbildningsutbudet på Wången har sedan 1996 helt varit koncentrerat till trav- och senare islandshästsporten, men från och med hösten 2017 tar nu också brukshästkörning plats i utbildningsutbudet.

– Vi har genom hela processen haft en bra dialog med Hästnäringens Nationella stiftelse och brukshästorganisationernas samarbetskommitté Brunte och utbildningsupplägget innebär att vi kommer att samarbeta nära med entreprenörer och föreningar inom branschen, säger Eva-Lena Blom, utbildningschef på Wången.

Den beviljade ansökan omfattar en tvåårig utbildning på halvfart (50%) där delar av utbildningen ligger ute i landet medan andra delar av utbildningen genomförs på plats på Wången. En mindre del av undervisningen kommer också att bedrivas på distans via lärplattform.

– Vi är övertygade om vårt upplägg passar målgruppen då man kan bo kvar hemma,  arbeta eller driva företag på deltid, men samtidigt utbilda sig, säger Eva-Lena Blom.

I upplägget kring en ny brukshästutbildning ingår också att Wången inrättar en ny funktion som nationell samordnare för brukshästkörningen.

För mer information, kontakta:
Eva-Lena Blom, utbildningschef Wången AB, 070-641 74 10
eva-lena.blom@wangen.se

(foto: Ulla Wänseth)

Valid CSS!

Sidan uppdaterad 2019-04-21  Copyright: 2015-2020 All rights reserved