hits counter
FNH_logga.png                                                             
 
FNH material Klubbshop
Hem Föreningen EU-projekt Distrikt Distriktsaktiviteter Avel Registrering Hingstar Ston KBI/FKP Utmärkelser PR/Info allmänt FNH-Ungdom Aktiviteter Utbildningar Hästannonser Kontakt Länkar Kalendarium Hästdagar

PR/Info allmänt

Här kan du läsa om PR-gruppens förslag från mötet 2014. Kanske kan du få någon inspiration att arbeta med något av förslagen. Eller rent av någon ny idé som du kan framföra till PR-ansvariga.

Läs här om PR-gruppens förslag.

PR-ansvariga

Lars-Åke Johansson, Ryasjö, 512 91 SEXDREGA.  0325-623044
Janita Svensson, Tockenvägen 1, 294 94 SÖLVESBORG 070-1317056

100-åring att fira. Boteåortens hästavelsförening fyller 100 år. Ett stort gratis!!


BRUKARINTYG

Brukarintyget är framtaget av Brukshästorganisationernas samarbetskommitte, BRUNTE. I BRUNTE ingår Jordbrukare Ungdomens Förbund, Föreningen Skogshästen, Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästen, Svenska Fjordhästföreningen, Svenska Russavelsföreningen och Föreningen Nordsvenska Hästen.

Tanken med brukarintyget är att ge möjlighet till bedömning av hästens utbildnings­nivå vid ett visst tillfälle. Besiktningen ska göras av godkänd KBl-domare (KörBarhets­lntyg). Brukarintyget upprättas i två exemplar, ett till hästägaren och ett till besikt­ningsmannen.

Besiktningen kan göras i hemmiljö men givetvis även i offentliga sammanhang. Användningsområdet är mycket brett och helt upp till hästägaren vad man vill uppnå. Det kan gälla köp/försäljning, det kan vara ett körprov för ålderskategorier som i dag saknar detsamma. En häst som vid ett tidigare tillfälle uppvisat ett visst problem, ex lastning, kan med hjälp av ett Brukarintyg bevisa att problemet är bortjobbat. Hur ni än väljer att använda Brukarintyget, så är det ett bevis för brukbarheten vid just det aktuella tillfället, det är alltså en färskvara som med fördel kan användas flera gånger till samma häst.

Ladda ner intyget här!


Pressmeddelande från Stiftelsen Hästforskning, projekt om hudinflammation på häst.


Nyheter från hästforskningen om mugg och rasp på dölehäst och nordsvensk brukshäst 24 oktober 2016

Klicka här för att läsa allt om detta!


Bonusavtal med Granngaarden_logga.png för samtliga FNHs distrikt. Läs mer här.


Valid CSS!

Sidan uppdaterad 2017-04-24  Copyright: 2015-2020 All rights reserved