hits counter
FNH_logga.png                                                             
 
Hem Föreningen EU-projekt Distrikt Avel Registrering Hingstar Ston KBI/FKP Utmärkelser PR/Info allmänt FNH-Ungdom Distriktsaktiviteter Utbildningar Forskning Hästannonser Kontakt Länkar Kalendarium Hästdagar

Forskning


Nyhet 2019-04-02

 

Stiftelsen Hästforskning öppnar årets utlysning

Stiftelsen Hästforskning (SHF) välkomnar nu forskningsansökningar i den årliga öppna utlysningen. Totalt omfattar utlysningen 12,5 miljoner svenska och 7 miljoner norska kronor.

 

Nytt för i år är att SHF lanserar egen handbok för sökande och granskare. Dessutom har två mallar tagits fram för att underlätta rapporteringsarbetet för pågående projekt; en mall för fortsättningsansökningar och en för slutrapporter.

 

- Vi har haft fokus på utveckling, samt förenkling för de sökande och har därför uppdaterat den tidigare använda handboken med avsikten att anpassa anvisningarna till förutsättningarna inom hästforskning. Vi hoppas att detta innebär ett förtydligande för vad som förväntas av sökande projekt till SHF, säger forskningssekreterare Lina Bengtsson.


Årets utlysning är på totalt 12,5 miljoner svenska och 7 miljoner norska kronor. 60 procent av utlysningens medel är avsatt för programområdet veterinärmedicin, husdjursvetenskap och teknikvetenskap och 40 procent är avsatt för programområdet samhällsvetenskap och humaniora. Vi uppmuntrar till samverkansprojekt mellan Sverige och Norge, samt samverkan mellan kompetensområden/institutioner och med näringen.

 

Utlysningen sker i två steg, steg 1 görs i form av en kortare skiss över projektidén med fokus på relevans för hästen och hästnäringen. Ett antal sökande går vidare till steg 2 och ska då skicka in en fullskalig forskningsansökan. Ansökningen skrivs på engelska både i steg 1 och steg 2 med en sammanfattning på svenska eller norska. Precis som i förra årets utlysning finns ingen övre begränsning för OH-kostnader.

 

Viktiga datum

  • Steg 1 öppnar 2 april 2019, 11.00
  • Steg 1 stänger 10 juni 2019, 15.00
  • Steg 2 öppnar 3 september 2019, 11.00
  • Steg 2 stänger 1 oktober 2019, 15.00
  • Styrelsen tar beslut i december 2019

 

Fakta

Mer information om utlysningen på SHF:s hemsida

 

För mer information

Lina Bengtsson, forskningssekreterare

Tel: 070-527 20 11

E-post: lina.bengtsson@lantbruksforskning.se

 

Christian Nyrén, verksamhetschef

Tel: 070-549 74 15

E-post: christian.nyren@lantbruksforskning.se

 

 

Stiftelsen Hästforskning (SHF) finansierar hästforskning i Norge och Sverige med syfte att nå ett ökat värdeskapande för hästen, näringen, människan och samhället. Hästforskning via SHF ska öka kunskaperna och synliggöra hästens position i samhället samt bidra till ökad hästvälfärd och att hitta nya användningsområden för hästen, inom sektorn och i samhället. 

Nordisk  hästforskning  –  ledande  i  världen

www.hastforskning.se

Valid CSS!

Sidan uppdaterad 2019-04-07  Copyright: 2015-2020 All rights reserved