hits counter
FNH_logga.png                                                             
 
Hem Föreningen EU-projekt Distrikt Avel Registrering Hingstar Ston KBI/FKP Utmärkelser PR/Info allmänt FNH-Ungdom Distriktsaktiviteter Utbildningar Forskning Hästannonser Kontakt Länkar Kalendarium Hästdagar

Forskning

Pressmeddelande den 19 september 2017

Stiftelsen Hästforskning lanserar ny webbplats med projektbank

Stiftelsen Hästforskning har lanserat en ny webbplats. Den nya webbplatsen är anpassad till olika skärmstorlekar och har en sökbar projektbank med alla projekt som finansierats av stiftelsen.

Stiftelsen Hästforskning har lanserat en ny webbplats. Sedan 2004 har stiftelsen finansierat över 160 forskningsprojekt. Nu är projekten tillgängliga för alla i en projektbank på den nya webbplatsen.

- Hittills har vi beviljat projekt för över 200 miljoner svenska och norska kronor. Vi vill att resultaten ska komma ut och bli till nytta säger Christian Nyrén, Stiftelsen Hästforsknings verksamhetsledare. Den nya projektbanken gör en stor mängd samlad forskning tillgänglig för alla intresserade.

I stiftelsens nuvarande forskningsprogram finansieras forskning inom två områden, veterinärmedicin, husdjursvetenskap och teknikvetenskap samt samhällsvetenskap och humaniora.

- Ny kunskap bidrar till friskare hästar och mer samhällsnytta. Med den nya webbplatsen blir det lättare att ta del av forskningen och för forskarna att söka medel avslutar Christian Nyrén.

Den nya webbplatsen är framtagen i samarbete med Hästnäringens nationella stiftelse och hästnäringens tre riksanläggningar.

Fakta
Adressen till Stiftelsen Hästforsknings webbplats är www.hästforskning.se, www.hastforskning.se går också bra att använda.

För mer information
Christian Nyrén, verksamhetsledare
0705-49 74 15
christian.nyren@lantbruksforskning.se


Pressmeddelande från Stiftelsen Hästforskning, projekt om hudinflammation på häst.


 

MUGG- OCH RASP PROJEKTET

Nu finns en enkät för ägare av Nordsvenska Brukshästar att fylla i!

Enkäten ligger på nätet och nås via en länk. Du som är medlem i FNH och har uppgivit din e-postadress till föreningen har redan fått ett mail om detta. Du har fått en personlig ingång till enkäten som du ska använda i första hand.

Alla andra som har Nordsvensk Brukshäst och vill bidra till denna studie ombeds använda länken som anges nedan.

Man fyller i en enkät per häst. När man kommer till sista frågan får man därför en uppmaning om att fylla i en ny enkät för en ny häst och en annan länk att följa denna.

Ju fler som svarar på enkäten ju bättre blir studien! Du kan dela med dig at denna länk till folk som inte är medlemmar men som har Nordsvensk Brukshäst så att vi får fler svar.

Projektet är delfinansierat av FNH.

Här är länken: https://response.questback.com/statensveterinrmedicinskaansta/hestben

Valid CSS!

Sidan uppdaterad 2018-07-05  Copyright: 2015-2020 All rights reserved